„Egyszerűen üzlet”

V. Afrika Expo

Hírek // 2016.03.10

A Hungexpón már ötödik alkalommal rendezték meg a HTCC Afrika Expo és Vásárt. Az Afrika világát bemutató standok az Utazás kiállítás területén belül sajátos világot alkottak, a programokra nagyon sokan voltak kíváncsiak.

A HTCC Afrika Expo többféle módon igyekezett ámulatba ejteni az Utazás kiállítás látogatóit. A programok nemcsak tájékoztatni igyekeztek a potenciális utazókat, de műsorokkal, kiállítókkal és termékekkel be is mutatták a kontinens egzotikus világát. A HTCC, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központok a 2016-os Afrika Expo névszponzora. A négynapos kiállítást és programsorozatot Balogh Sándor, a HTCC és a Magyar Afrika Társaság elnöke nyitotta meg, majd „Kereskedelmi lehetőségek Afrikában” címmel tartottak konferenciát.

V.Afrika.ExpoA magyar kormány fontos partnerként tekint Afrikára, ahol számos lehetőséggel várják a külföldi befektetőket, köztük a magyar cégeket – mondta Czepek Gábor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közigazgatási államtitkára.

A konferencián Szatmári Ákosnak, a HTTC üzletfejlesztési igazgatójának beszéde után Lizeth Satumbo Pena angolai nagykövetasszony az afrikai országok és Magyarország kapcsolatáról beszélt. Kifejtette, hogy hazájában egyértelműen az idegenforgalomé a jövő, a turizmus pedig még annyira kihasználatlan náluk, hogy „felfedezésre váró igazi aranybánya”.
Negash Kibret, Etiópia nagykövete szerint az Afrika Expo kiváló alkalom arra, hogy elősegítse a két oldal üzleti lehetőségeinek kiterjesztését.

Az 5. HTCC Afrika Expón a business lounge-ban számos üzleti beszélgetésre is sor került, amelyek folytatásaként a HTCC további afrikai piacokon is kiépíthet gyümölcsöző kapcsolatokat.

A képen Balogh Sándor, Samia Ilhem Ammar tunéziai nagykövet asszony és Zoubeir Chaieb, a CATH, a Tunéziai-Magyar Üzleti Tanács társelnöke látható.

Megosztás: