„Egyszerűen üzlet”

Üzleti fórum Kínában

Hírek // 2017.05.23

Az elmúlt héten, május 15-19 között a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) delegációja Csunkingban magyar-kínai üzleti fórumon és kiállításon vett részt a helyi Wyndham szálloda és az ahhoz kapcsolódó Chongqing International Expo Center területén.

Fénykép-1-Wyndham-Chongqing-a-rendezvénysorozat-helyszíne.jpg

A HTCC mintegy 10 magyar cég termékét és technológiáját képviselte a rendezvénysorozaton, amely az üzleti Fórumon kívül egy kiállítás és vásár keretében is lehetőséget biztosított
a magyar vállalkozások részére, hogy bemutatkozzanak a kínai közönség előtt. Az esemény fénypontja a május 16-án megrendezett China-Hungary SME Cross-border Investment & Trade Cooperation Conference volt, amelyet egy B2B találkozósorozat követett. A rendezvény magasrangú kínai és magyar vendégek részvétele mellett zajlott.

Fénykép-5-B2B-üzleti-fórúm1.jpg

A kiállítás délelőtti hivatalos megnyitóját követően a délutáni Fórumot Chen Siqing, a Bank of China elnöke nyitotta meg. Chen Siqing úr beszédében hangsúlyozta, hogy a Bank of China-nak már sokéves tapasztalata van Magyarországon, és jelenlétüket a következő években tovább kívánják erősíteni, amiről előző nap Pekingben Orbán Viktor miniszterelnökkel már meg is állapodott. Ezt követően Csunking alpolgármestere, Liu Guiping mutatta be a várost és a térséget. Szecsuán tartománytól elszakadva Csunking 20 esztendővel ezelőtt került Peking közvetlen irányítása alá, s azóta az ország egyik kiemelt fejlesztési területe. A 87.000 km2-en, közel egy Magyarországnyi területen elterülő agglomerációt 33 millióan lakják, és Kína legdinamikusabban fejlődő térsége, melynek a tavalyi évben több mint 10%-kal bővült a GDP-je.


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy 69 magyar vállalat és 118 üzletember kísérte Kínába a mostani kormánydelegációt, és kiemelte, hogy ezt megelőzően ekkora létszámú magyar delegációra tudomása szerint sosem volt még példa.

Fénykép-4-A-Konferencia-végén-Szijjártó-Péter-a-HTCC-asztalát-is-meglátogatta.jpg

Utóbbinak tagja volt többek között Ésik Róbert HIPA elnök, valamint Kun Gábor MNKH vezérigazgató-helyettes is, illetve e két KKM háttérintézmény munkatársai. Előadása végén a miniszter a HTCC asztalát is felkereste, és további sok sikert kívánt a HTCC-nek és partnereinek a kínai piacon való érvényesüléshez. A konferenciát követően avatták fel a Magyar-Kínai Technológiai Központot valamint a Magyar-Kínai Élelmiszeripari Központot. A jelen lévő szervezetek között további 14, előre egyeztetett bilaterális együttműködési megállapodás aláírására került sor.
Az aláírási ceremóniát követték az üzleti B2B megbeszélések, melyek igen komoly helyi érdeklődés mellett zajlottak.

Megosztás: