„Egyszerűen üzlet”

"Uganda maga a Kánaán"

Hírek // 2016.02.15

A Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ igazgatója szerint „Uganda maga a Kánaán”, ahogy ezt az InfoRádió Világszám című műsorában is elmondta. Az Ugandából visszatért magyar orvosok pedig mind időutazásként meséltek élményeikről.

Lukács Balázs, a HTCC Uganda vezetője, arra utalt, hogy a többi afrikai területen közel sem ennyire idillikus a helyzet. Kongó például rendkívül elmaradott Ugandához képest. Az embereknek meg kell küzdeniük a megélhetésért. A rendőrökkel és az utcagyerekekkel mindennaposak az összetűzések. Ugandában azonban mindenki betartja a rá vonatkozó szabályokat, pontosan ezért ott jóval békésebbek az emberek.

Nem kifejezetten turisztikai központú a térség, noha a gyönyörű hegyek, az Albert-tó vagy a Viktória-tó káprázatos látványt tudnak nyújtani a turistáknak. Az is igaz, hogy az emberekre leselkedő veszélyekről sem szabad megfeledkezni, hiszen a vadon egzotikus állatai meglepetésszerűen támadhatnak a mit sem sejtő utazókra. A betegségekre szintén oda kell figyelni. A malária rendes kezelés mellett már pár nap alatt gyógyítható, de ami meglepő, hogy a környéken még leprás betegekkel is találkoztak a magyar orvosok. „Mintha egy időutazáson vennénk részt” – utalt a körülményekre Fodor Réka orvosnő, a Magyar Afrika Társaság, az AHU most visszatért legutóbbi orvosdelegációjának tagja.

 /Globoport.hu/

Megosztás: