„Egyszerűen üzlet”

Tagadja a szegénységet a kormány

Hírek // 2016.02.15

Women_in_Salima_District_Malawi.jpg

Malawi legnagyobb ellenzéki pártja szegénység tagadónak nevezte a kormányzati pártot és felszólította az elnököt, figyeljen a szupergazdagok és a szegények közötti szakadékra.

 A Malawi Congress párt (MCP) vezetői éles kritikát fogalmaztak meg a kormányzattal szemben, amiért a szupergazdagok életstílusában élnek, miközben letagadják a létező szegénységet. A Nyasa Times beszámolója szerint a párt szóvivője kifejtette, hogy a mostani kormányzat felelős az országban uralkodó óriási szegénységért, mivel elégtelen szociális és gazdasági intézkedéseket vezettek csak be eddig. Megvádolta Mutharika (elnök) kormányát, hogy a megszorításokat csak a szegényekre és a legsebezhetőbbekre alkalmazzák.

Az MPC sajnálkozását fejezte ki, hogy míg az óriási megszorításokat tartalmazó 2015-16-os költségvetést elfogadtatták, addig például most is milliókat költenek felduzzasztott kormányzati utazásokra, mint például a most zajló ENSZ New York-i konferenciára kiküldött több, mint 115 ember utaztatására. Miközben ugyanez a kormányzat segélyekért könyörög. "Ez egy gyerekes kormányzat. Hogy vihet magával egy párt a híveit és a feleségeket egy konferenciára, akik csak azért mennek, hogy vásárolgassanak meg szórakozzanak? Hogy fog így egy komoly adományozó is segíteni, mikor ilyenekre megy el a pénz?"

Mandaliza Dzonzi, aki a párt pénzügyi szakembere, kifejtette, hogy a költségvetés abszolut elcsúszott és ezért is van, hogy a nemzeti fizetőeszköz rohamosan elértéktelenedik. Több szektorban is folyamatos hibás döntések születnek az ellenzéki párt szakemberei szerint, akik megemlítették, hogy többek közöt komoly bajok van a közoktatásban és az egészségügyben is.

Az MCP felszólította az embereket, hogy békésen lázadjanak fel a kormányzat nem kívánatos eredményekre vezető intézkedési ellen, amik csak a szupergazdagokat és a kormányzó párt híveit segítik. Produktív polgárokra van szükség Malawiban.

Megosztás: