„Egyszerűen üzlet”

St. Louis University, Bamenda, Kamerun

Hírek // 2016.02.17

Bamenda Északnyugat- Kamerun félmilliós fővárosa, az anglofon terület fontos gazdasági, kulturális, és politikai központja, számos állami és magán oktatási intézménnyel, iskolával, egyetemmel, főiskolával.

C8.jpg

Ezek közül az egyik legnevesebb intézmény a St. Louis University. A főiskola magánrendelőként indult 1994-ben, egy bérelt garázsban. Kezdeményezője és megteremtője a sebész és urológus dr. Nick Nganyam, a kameruni magánvállalkozások egyik legaktívabb tagja. 2002-ben az intézmény a betegellátás mellett oktatási szerepet is vállalt, orvosassziszensképzőt indított 12 diákkal. Az iskola ma az egészségellátó és a biomedikális tudományok intézményeként szerepel (St. Louis University Institute of Health and Biomedical Science), 900-nál több diákot oktat az orvostudományok hét különböző területén (általános orvosasszisztensképzés, fizikoterápiában, orvosi képalkotó eljárásokban jártas asszisztensképzés, szülészet, laboratórium tudományok, fogászat, gyógyszerészet). Bár Bamenda angol nyelvterületnek számít, az ország összes részéből érkeznek ide felvételre jelentkezők. Az oktatás nyelve angol, a gyakorlati órákat a helyi kórházakban tartják, a követelmények magasak, a rend szigorú.
Az egyetem jó kapcsolatokat tart fenn több amerikai és európai tanintézménnyel, és új partnerek jelentkezését is örömmel fogadja. Önkéntes oktatók, kutatók, egyetemi tanárok számára kiváló feltételeket biztosít: repülőjegyet, összkomfortos lakást, teljes ellátást.
Dr. Nick Nganyam meghívására néhány hétig az egyetem vendégtanára voltam, a másodéves diákoknak vezettem orvos-beteg kapcsolatot erősítő kommunikációs tréninget. Az együtt töltött időt mindannyian hasznosnak véltük.
(fotó: az önkéntes oktatókat váró épület; orvos-beteg kapcsolat és kommunikáció/tréning)

Megosztás: