„Egyszerűen üzlet”

Segítsen felépíteni egy kórházat Afrikában!

Hírek // 2016.02.12

A Magyar Afrika Társaság a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központtal együttműködve egészségügyi központok létrehozását tűzte ki célul Afrikában. Most néhány ezer forinttal bárki segíthet, hogy a helyiek orvosi ellátásban részesülhessenek.

ahu-htcc-korhaz-epites.jpg

Sok afrikai országban az orvosi ellátáshoz való hozzáférés hatalmas problémát jelent a lakosság számára. Az AHU Health Centers Project célja a hosszú távon fenntartható egészségügyi infrastruktúra biztosítására ezekben az országokban. A projekt első lépése: a Kapeke-i egészségügyi központ, melynek felépítése már megkezdődött Ugandában. Ebben a régióban egymillió lakosra tíz orvos jut, kevés a jól képzett szakember, nincs megfelelő intézményi háttér, a gyógyításhoz szükséges eszközök pedig nem állnak rendelkezésre. A lakosságnak az esetek túlnyomó többségében fizetnie kell az ellátásért. A legveszélyeztetettebb réteget a gyerekek és a kismamák képzik.

A Magyar Afrika Társaság eddig három orvosi missziót indított a helyi emberek egészségügyi helyzetének javítására. Ezeknek a tapasztalatoknak alapján létesül az ugandai fővárostól 85 km-re fekvő Kapeke településen az új egészségügyi központ. A program sikerét segíti a téglajegy vásárlási akció, melynek során bárki támogathatja központ építését, akár párezer forinttal is. Segíthet Ön is a következő bankszámlaszámra történő utalással:

Magyar Afrika Társaság – Adomány Számlaszám:
CIB Bank 10700378-44706104-52000001

Megosztás: