„Egyszerűen üzlet”

Repülőtér-építési projektek Malawiban

Hírek // 2016.02.15

Malawi_Chileka.jpg

Malawi közlekedési minisztere, Francis Kasaila bejelentette, hogy a kormány két projektre is nagy hangsúlyt fektet, amelyek a légi közlekedés infrastruktúráját fogják fejleszteni. Megújulhat a Chileka Nemzetközi Repülőtér, ami az ország kereskedelmi központjában, Blantyre-ban található, valamint egy teljesen új légikikötő épülhet az északi országrész egyik városában, Mzuzuban.

 Blantyre repülőtere jelenleg nem rendelkezik a mai elvárásoknak megfelelő modern infrastruktúrával. Azonban a légi közlekedés nemzetközi standardjának fejlődésével összhangban a projekt eredményeként a jövőben gyakorlatilag egy teljesen új repülőteret fognak kialakítani, változatlan helyszínen, amennyiben a tervezet elfogadásra kerül. Kasaila szerint a nemzetközi repülőtér állapotának kiemelt jelentősége van az ország infrastruktúrájában. Jelenleg a nemzetközi és a belföldi légi irányítás is innen működik. Néhány épület renoválása már folyik, de ettől sokkal komolyabb fejlesztéseket akarnak keresztülvinni.

A mzuzui repülőtér tervének megvalósítása szintén kulcsfontosságú feladat, és már egy ideje napirenden van, de eddig még nem sikerült előteremteni hozzá a szükséges forrásokat. A miniszter szerint tisztában vannak a problémával és tovább dolgoznak rajta, hogy minél hamarabb elkezdődhessenek a munkálatok.

Megosztás: