„Egyszerűen üzlet”

Mongol üzletek polcán a HTCC által exportált magyar termékek

Hírek // 2018.03.19

A Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) üzleti kapcsolatainak köszönhetően, több hónapos egyeztetést követően különféle magyar termékek kerültek a mongol boltok polcaira, Ulánbátorban és más vidéki városokban. A HTCC 2017 októbere óta szervezi a termékek beszerzését, amelyeket a mongol partnerrel közösen választottak ki a helyi igények figyelembevételével.Cégünk munkatársai szervezték meg a logisztikát és a belföldi gyűjtő szállításokat, valamint a külföldi transzportot. A szállítmány kamionokkal indult útnak, és a közel 8 ezer km-es utat sikeresen megtéve a napokban érkezett a mongol fővárosba, Ulánbátorba. A mongol partner átvette az árukat, a vám és szabadforgalomba helyezést követően a saját raktárába szállította a termékeket, majd a közel 2500 boltból álló hálózatába megkezdte ezek kiszállítását és értékesítését.

IMG_1870.JPG

 A HTCC mongol partnere figyelemmel kíséri a boltok működését, és azt jelezte vissza, hogy a mongol emberek nagyon szívesen vásárolják a magyar termékeket. Kifejezetten szeretik a magyar ízvilágot és a vevők vissza térnek ezekért az élelmiszerekért a boltokba.

IMG_1871.JPG
 
A HTCC első Mongóliába irányuló exportja vegyes konténerekből állt, amelyet számos magyar beszállító legkülönfélébb terméke alkotott. A szóban forgó szállítmány elsősorban magyar élelmiszeripari és annak feldolgozóipari vállalatainak termékeit tartalmazta. Ezen vállalatok név szerint: Bergland Hungária Kft, Bubee Hungary Kft, Cerbona Élelmiszergyártó Kft, Detki Keksz Édesipari Kft, EKO Kft, JonaDrink Kft, Miskolci Likörgyàr Zrt, MoccaNegra Zrt, Nikus Kft, PacificOcean Kft, Pannon Porcelàn Kft, Royalsekt Zrt, Stühmer Kft, Szerencsi Èdesipari Zrt, Szikravin Kft, Szobi Italgyártó Kft.
A HTCC szerepvállalásával partnereink egy újabb mérföldkőhöz érkeztek, mivel termékeikkel egy nehezen elérhető, kevésbé ismert piacon jelentek meg és könyveltek el sikert.
A lehetőség minden magyar exportképes vállalkozás számára továbbra is nyitott, hiszen törekszünk a szállítható termékpaletta bővítésére, a folyamatos áruszállítás kialakítására.

IMG_1869.JPG

Az első szállítmány értéke közel 100.000 € volt, ennek finanszírozását a HTCC vállalta.

Mint privát kereskedőház, a HTCC kifejezett célja a magyar export bővítése, mind a keleti, mind a déli piacokra, ezért fontos megtalálni azokat a vállalatokat, akik szívesen nyitnak ezekbe az irányokba.

A mostani sikert követően a HTCC reméli, hogy a jövőben számos hasonló ügyletet lesz képes partnereivel lebonyolítani.

Megosztás: