„Egyszerűen üzlet”

Miss Ghana 2017 szépségkirálynő választás a HTCC támogatásával

Hírek // 2017.10.10

2017. október 7-én került megrendezésre Accrában, Ghána fővárosában az éves szépségkirálynő választás. Az esemény kiemelt figyelmet kapott, hiszen Ghánát 60 éve kiáltották ki független köztársasággá a brit gyarmati uralom alól. Ezáltal az egész ország ünnepi hangulatban, szombat esti főműsoridőben, országos közvetítéssel izgulhatott a döntőbe jutott 20 gyönyörű lány koronáért folytatott „küzdelme” miatt.

accra1.png

Az esemény támogatásában és szervezésében oroszlánrészt vállalt a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC), akik anyagilag is támogatták a kulturális eseményt. Az accrai magyar nagykövetséggel karöltve véghez vitt munka nem maradt hála nélkül, hiszen a szervezők helyet biztosítottak a zsűri asztalnál Szabó András nagykövet úrnak.
A magyar küldöttséggel utazott Gelencsér Tímea Miss Universe Hungary 2016 győztes, aki egyetlen európai szépségkirálynőként osztatlan sikert aratott megjelenésével a rendezvényen.
Tímea nyugat-afrikai látogatásának az eseményen történő részvételen túl karitatív célja is volt, hiszen kiutazása során egy árvaházba, valamint egy, az accrai utcagyerekek számára fenntartott nappali megőrzőbe is ellátogatott, ahol többek közt a HTCC és a Magyar-Afrika Társaság (AHU) által kijuttatott ajándékok szétosztásában segített a nagykövetség munkatársainak.

accra2.png

A gálaest megnyitóját követően helyi pop csillagoknak és népi elemekkel felvértezett táncos showknak lehetett szem és fültanúja a nagyérdemű közönség. Élőben bejelentkezett továbbá Nana Akufo-Addo, Ghána miniszterelnöke, aki sok sikert kívánt a versenyzőknek.

A rendezvényen a HTCC-t Szilágyi Balázs üzletfejlesztési tanácsadó, valamint Görgői Képes Kálmán, a HTCC ghánai országigazgatója képviselték, akik a szponzoráció révén lehetőséget kaptak arra, hogy a győztesnek és udvarhölgyeinek – a két másik dobogós szépségnek – személyesen nyújtsák át az ajándékokat. A HTCC két képviselője a rangos eseményen történő részvétel margóján ígéretes tárgyalásokat is folytatott magyar termékek és technológiák jövőbeli értékesítése tekintetében,elsősorban az informatika és a mezőgazdaság területén. 

Megosztás: