„Egyszerűen üzlet”

Miss Ghana 2017 és udvarhölgyei budapesti látogatása

Hírek // 2017.11.29

2017. november 23-28. között a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) meghívására Magyarországra látogatott Margaret Dery, a frissen megválasztott ghánai szépségkirálynő két udvarhölgye, Priscilla Nana Akua Gameli és Marigold  Frimpong kíséretében. „Ez volt a három fiatal szépség első hivatalos külföldi látogatása a Miss Ghana 2017-ben történt megválasztásuk óta, így különösen fontos volt számunkra, hogy minden tekintetben jó benyomást tegyünk. Azt reméljük, a résztvevők egy életre szóló élményt kaptak, amelyek hosszú távon hozzájárulnak majd a magyar-ghánai kétoldalú kapcsolatok további erősítéséhez”, számolt be Orosz Péter, a HTCC hálózatfejlesztési igazgatója.

miss ghána 1.png

Az időzítés korántsem véletlenszerű. A Nyugati-Afrikai ország az idén ünnepli ugyanis függetlenségének 60. évfordulóját, Szijjártó Péter magyar külügyminiszter pedig éppen a napokban utazik Accrába, hogy a hosszú évek óta bezárt magyar nagykövetséget a déli nyitás politikájának jegyében ismét megnyissa, hivatalosan is. (A delegációs úton részt vesznek a HTCC munkatársai is, a fejleményekről néhány nap múlva beszámolunk majd.)
 
Miss Ghánát és udvarhölgyeit igen színes program várta Magyarországon, melynek szervezéséért és sikeres lebonyolításáért a HTCC munkatársai feleltek. A delegáció látogatást tett a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) és a Magyar Afrika Társaság (AHU) központjába, ahol ismertették számukra a két szervezet tevékenységét és elbeszélgettek a jövőbeni együttműködési lehetséges területeiről.
Itt tartózkodásuk alatt a hölgyek számos partnerrendezvényen vettek részt, hiszen végső soron a két ország közötti üzleti kapcsolatok erősítése volt látogatásuk egyik legfontosabb célkitűzése. A HTCC több partnerének termékeivel ismerkedhettek ily módon meg, így például az EKS Gránit talajkondicionáló afrikai alkalmazási lehetőségeivel, vagy éppen a Vitamin Water(ViWA) jótékony hatásaival. Utóbbit egy termékfotózás keretében is népszerűsítették, csakúgy, mint a Primus ásványvizet, melynek zsámbéki telephelyét is volt lehetőségük megtekinteni.

miss ghána viwa.png

Miss Ghana és udvarhölgyei ellátogattak a Debreceni Egyetemre is, ahol nem csupán az Afrika iránt érdeklődő diákok, hanem a mintegy húsz ott tanuló honfitársuk számára tarthattak lelkesítő elődadást arról, miként élik meg megválasztásukat, és milyen célkitűzésekkel indulnak neki az előttük álló, kihívásokkal teli esztendőnek.

A Rudas Fürdő éttermében sor került továbbá egy Szépségkirálynő Kerekasztalra, amelyre több, az elmúlt években megválasztott magyar szépség is meghívást kapott.A beszélgetés elsősorban akörül forgott, mekkora felelősséggel és milyen kötelességekkel jár a szépségkirálynői cím, s milyen lehetőségek adódnak a hölgyek számára, hogy a munkájuk által világunkat egy jobb hellyé tegyék. A résztvevők beszámoltak a szívükhöz legközelebb álló célkitűzésekről, a legnagyobb kihívásokról, valamint arról, milyen eredményeket sikerült ezidáig elérniük.

A közös ebéd kitűnő lehetőséget teremtett arra, hogy a ghánai és magyar szépségek szorosabb kapcsolatot alakítsanak ki egymással, ezzel is megalapozva a jövőbeni sikeres együttműködést a fent említett területeken.

miss ghána primus.png

Természetesen a program elmaradhatatlan része volt Budapest nevezetességeinek megtekintése. A ghánaiakat a számukra sokkolónak mondható hideg sem tántorította el attól, hogy teljes mértékben kiélvezzék a Parlament, a budai Vár, vagy éppen a Hősök Tere és környéke nyújtotta látványokat, illetve hogy megismerkedjenek a tőlük eddig teljesen idegen európai, és elsősorban magyar gasztronómiai különlegességekkel. A programok döntő részében jelen volt Gelencsér Tímea Miss World Hungary is, aki kinn tartózkodott Ghánában a szépségkirálynő választás idején is, így már ismerősként üdvözölhette a delegáció tagjait.

miss ghána parlament.png

A jótékonykodás végig kíséri egy szépségkirálynő hétköznapjait, így nem csoda, hogy Budapestre is jutott belőle: MissGhanaékellátogattak többek között a Heim Pál Gyermekkórházba, ahol azon felül, hogy adományokat adtak át, mosolyt csaltak a beteg gyermekek és szüleik arcára. A Newill Academy alapítvány pedig a Kortárs Építészeti Központban látta vendégül a delegációt, ahol bemutatták nekik ghánai projektjüket, melynek középpontjában egy iskola építése Ghána egyik városában. Ez utóbbi felkeltette a vendégek érdeklődését, akik jelezték, hogy országukba visszatérve fel fogják majd keresni az építkezés helyszínét, és ahol tudják, népszerűsítik majd a projektet és a kapcsolódó adománygyűjtést.

A magyar sajtó végigkísérte a ghánai szépségek budapesti látogatását, akik a Globoport székházát is meglátogatták egy fotózás és néhány interjú erejéig. A szépségkirálynő meghívást kapott továbbá a Középsuli YouTube csatorna egyik jelenetének forgatására is, melynek örömmel tett eleget. A TV2 Mokka című műsorában a látogatásról azt mondta: „Nagyon jól érzem magam itt Magyarországon! A magyar emberek nagyon vendégszeretőek, és elmondhatom, hogy egy nagyon szép országba érkeztem. Meglátogattuk már a Budai Várat, a Parlament épületét, és alkalmunk volt megkóstolni a „gulyásnak” nevezett magyar levest is, amely igazán nagyon finom volt. Minden egyes ember, akivel találkoztam nagyon kedves volt velem, végig úgy bántak velem, mintha közülük való lennék, egy tiszteletbeli állampolgár”.

miss ghána mokka.png

A rendezvény szervezői nagy sikerként könyvelik el a ghánai delegáció magyarországi látogatását, és remélik, hogy idővel ez, és az ehhez hasonló kezdeményezések érezhetően hozzájárulnak majd a két ország közötti kulturális és kereskedelmi kapcsolatok fellendítéséhez.

Megosztás: