„Egyszerűen üzlet”

Megrendezésre került Marokkóban a III. Magyar-Marokkói Gazdasági Vegyes Bizottsági ülés (GVB) és Üzleti Fórum

Hírek // 2017.11.12

2017. november 9-11. között megrendezésre került Rabatban, Marokkó fővárosában a III. Magyar-Marokkói Gazdasági Vegyes Bizottsági ülés (GVB), valamint Casablancában a GVB ülés margóján megrendezett Magyar-Marokkói Üzleti Fórum.



rabat 1.png


A rendezvénysorozat nagy érdeklődésre tartott számot. Rabatban november 9-én a GVB ülés szakértői szintű előkészületei folytak, s párhuzamosan tartották Casablancában a III. Magyar-Marokkói Üzleti Fórumot, amelyen mintegy 30 magyar vállalat vett rész, így képviselve a hazai gazdasági élet egy igen széles vertikumát.Az esemény egyik társszervezője a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC), a Magyar Nemzeti Kereskedőház marokkói partnere volt, amely olyan kiemelkedő témakörökben folytatott tárgyalásokat a helyi partnerekkel, mint az ultrakönnyű repülőgép-gyártás (Magnus Aircraft Kft.) vagy éppen az izotóp technológia transzeférenk lehetőségei (Izótóp Kutatási Intézet Kft.).
A rendezvényen részt vett a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről Magyar Levente miniszterhelyettes, illetve Balogh Sándor, a Magyar-Marokkói Üzleti Tanács magyar társelnöke. Marokkói oldalról a Külügyminisztériumot Rakija Eddarham, az Üzleti Tanácsot pedig Mohamed Alaoui marokkói társelnök képviselte.

rabat 2.png

A rendezvényen a HTCC-tDr. Steier József, a vállalat marokkói országigazgatója képviselte, aki a cég partnereinek érdekeit is nagy hatékonysággal képviselte.

A GVB november 10-én megtartott plenáris ülésén Magyar Levente és Rakija Eddarham társelnök urak több megállapodást is aláírtak, köztük egy ipari megállapodást, amely a két ország közti ipari kooperációt hivatott erősíteni, illetve a kis- és középvállalkozások számára az üzleti együttműkődési lehetőségeket elősegíteni.

A rendezvénysorozat résztvevői elmondták, hogy ismét nagy lépést tett a két fél a bilaterális diplomáciai és kereskedelmi kapcsolatok erősítése terén.

rabat 3.png


Megosztás: