„Egyszerűen üzlet”

Megnyitja kapuit az Al-Habtoor City – több ezer új munkahely

Hírek // 2016.02.15

al_habtoor_city.jpg

Az Al-Habtoor Group és elnöke Khalaf al-Habtoor által megálmodott multifunkcionális épületegyüttes, az Al-Habtoor City átadására még az idei évben sor kerül. A dubai komplexum több ezer embernek fog munkát adni. Közöttük az Egyesült Arab Emírségek állampolgárai mellett nagyszámú külföldi alkalmazott is lesz, akik a recepcióstól a magasabb szintű menedzseri posztokig sokféle munkakört betöltenek majd.

Az Al-Habtoor Group már évek óta kinőtte az Egyesült Arab Emírségek határait, és a cégcsoport a világpiacon is számos sikert ért el. A vendéglátáson kívül az autóiparban, illetve az autókölcsönzésben, továbbá a biztosítási szektorban és az ingatlanüzletben, valamint a nyomtatott anyagok kiadásában is érdekelt cégcsoport jelenleg is több ezer embernek ad munkát. Az Al-Habtoor City névre keresztelt lakóövezet megnyitása ezt a számot újabb nagyságrendre emeli. Már a nagyszabású projekt kivitelezése alatt mintegy 5000 fő dolgozott az építkezéseken.

A vállalatbirodalom vezetője, Khalaf al-Habtoor a helyi munkaerő felhasználását is fontosnak tartja, hogy az ország állampolgárai közül minél többen aktív szerepet vállaljanak a gazdasági folyamatokban. Rajtuk kívül azonban várhatóan több mint 120 különböző nemzetiségű alkalmazottja lesz a komplexumnak. A cél minden egyes pozícióba megtalálni a legrátermettebb munkaerőt, akik a készségek és képességek ideális keverékét alkotva keltik majd életre Dubai legújabb látványosságát. Közülük a legtöbben az öbölmenti országokból érkeznek majd, de a diverzifikált munkaerő-állomány megteremtése érdekében más kontinensekről is toboroznak szakembereket.

Az Al-Habtoor City területén három ötcsillagos hotel lesz, továbbá három lakótorony penthouse-okkal, és csaknem 1500 laskással. Több étterem, bevásárlóutca, kikötő és teniszakadémia várja majd az idelátogatókat. Az igazán kifinomult ízléssel rendelkezők számára pedig a világhírű Franco Dragone rendezésében milliós nagyságrendű költségvetésből készülő látványos show-t mutatnak majd be, melynek központi témája a víz lesz.

Megosztás: