„Egyszerűen üzlet”

Marokkói delegáció budapesti látogatását bonyolította le a HTCC

Hírek // 2017.07.31

A Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) marrakeshi képviseletének kezdeményezésére a cég egy marokkói üzleti delegációt fogadott Budapesten, Dr. Steier József országigazgató vezetésével. A szektorokat tekintve változatos összetételű küldöttség 2017. július 22. és 2017. július 28. között vett részt a szakmai programokon, melynek keretében számos magyar vállalattal folytattak ígéretes tárgyalásokat.

A Budapesten megrendezett, elsősorban az ICT és az agrár szektorokat érintő tárgyalásokat követően a delegáció Bábolnára látogatott, a régió egyik meghatározó tojáspor-előállító üzemébe. A látottak lenyűgözték az észak-afrikai küldöttség agrárszektorban tevékenykedő tagjait, akik jelezték, hogy felismerték a technológia szükségességét és létjogosultságát az export orientált marokkói mezőgazdaság értéknövelésében. 

marra fotó.png

Természeti adottságainak köszönhetően Marokkó regionális óriásnak számít a zöldség, gyümölcs, valamint a legkülönfélébb gyógynövények és teák termesztésben. Ezen termékekkel főleg az európai és tengerentúli exportpiacokat célozzák meg, azonban a magas minőség megtartása kihívás elé állítja az exportőröket. Ezen nehézségek áthidalása céljából az IZOTOP Kft-vel és az Agroster Kft-vel tárgyaltak innovatív tartósítási, pontosabban ionizáló energiával történő csíraszám-csökkentő és sterilizáló technológia beszerzéséről.

A másik nagy tematika az IT szektorban rejlő lehetőségek körül forgott, hiszen az informatikai fejlesztések az immár nyugat-afrikai gazdasági régió (CEDEAO) zászlóshajójának számító Marokkóban is napirenden vannak. A felhasználók exponenciálisan növekvő száma, s az egyre szélesebb körben elterjedt informatikai megoldások szükségessé teszik a kiszolgálói kapacitás növelését. Ebből kifolyólag a HTCC törekvése a magyar IT szektor népszerűsítése, terjesztése a relációban, amelyre a marokkói fél kifejezett igényét, konkrét elképzelését jelezte a HTCC munkatársai és partnerei irányába.

Ennek keretein belül tárgyalóasztalhoz ült Mehdi Tazi úr, a Hostoweb Ltd. egyik vezetője az AQUIS Innovo Kft. képviselőjével magyar gyártmányú Smart City termékek, valamint ügyfélszolgálati informatikai rendszerek disztribúciójával kapcsolatban. A B2B tárgyalások egy másik mértékadó hazai vállalattal, a H1 Systems Engineering Services LLC-vel folytatódtak egy jövőbeli szerverpark, továbbá a marokkói repülőterek biztonságát növelő Smart Fence, azaz intelligens kerítés létesítéséről.

Megosztás: