„Egyszerűen üzlet”

Magyarok segítik az ugandai iskolásokat

Hírek // 2016.02.12

A HTCC kórházat is épít a farm mellett

Az ugandai Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) mintafarmot üzemeltet az ugandai Kapeke közelében. A HTCC azonban nem csupán üzleti vállalkozásokat segít és tart fenn az afrikai országban, hanem a Magyar Afrika Társasággal együttműködve kórházat is épít a farm mellett, amely többek között a közelben működő iskola tanulóinak a sorsán is könnyít a jövőben.

mfarm_uganda.jpg

Az ugandai és a magyar gazdasági élet szereplői az afrikai országban egyeztetnek az üzleti együttműködés lehetőségeiről. A sikeres tárgyalásokat követően a küldöttség résztvevői meglátogatták a HTCC mintafarmját és a közeli iskolát is.

Az iskolában 300 diák tanul. Közülük sokan az intézmény állandó lakói, mivel elvesztették családjukat, vagy nehéz körülmények között éltek otthon. Három tanár él együtt a különböző életkorú gyerekekkel, főz és mos mindenki, hogy segítsen ezzel is- nyilatkozták kérdésünkre.

A szegényes iskolában nincsen sem burkolt padló, sem nyílászárók, de a diákoknak még asztalok sem jutottak. A szegényes körülmények között élő és tanuló gyerekeknek fontos segítséget fog jelenteni a rendszeres orvosi ellátás egy olyan vidéken, ahol egy millió betegre tíz orvos jut.

Forrás: http://vilagszam.hu/cikkek/magyarok-segitik-az-ugandai-iskolasokat-a-htcc-korhazat-is-epit-a-farm-mellett.html/10309

Megosztás: