„Egyszerűen üzlet”

Magyar lehetőségek Mexikóban

Hírek // 2016.12.20

mexikoilehetoseg.JPG

A mexikói piac jó üzleti lehetőségeket kínál a nemzetközi szerepvállalásban érdekelt magyar vállalkozásoknak. Ezt az egyértelmű  jelzést küldték a magyar cégeknek a Mexikói Nemzetközi Üzleti Kamara (COMCE) magyar bizottságának alakuló ülésén megjelent és az azóta lebonyolított tematikus egyeztetéseken résztvevő mexikói cégek képviselői. Már a közel harminc résztvevővel megrendezett tanácskozás is igazolta a HTCC  mexikóvárosi irodanyitásának helyességét.

A külföldi befektetésekre és technológiai fejlesztésekre nyitott mexikói piac közel 130 millió fogyasztóval számol, így nem véletlen, hogy különösen nagy az érdeklődés a korszerű agrártechnológiák és az élelmiszer-ipari feldolgozó ágazatok újdonságai iránt. 

A kamarai ülésen a mexikói partnerek mellett képviseltette magát a magyar nagykövetség. A tanácskozáson tájékoztató hangzott el a magyar gazdaság helyzetéről, valamint a magyar befektetésösztönző lépésekről.

Molnár Tamás, a COMCE magyar bizottságának elnöke és a mexikói partnerek az elindított kétoldalú üzleti megbeszélések eredményeinek ismeretében megerősítve látják a mexikói gazdaság vonzerejére vonatkozó prognózisokat. Minden jel szerint sem az alacsony szinten mozgó olajbevételek, sem az amerikai elnökválasztás nyomán érezhető bizonytalanság sem törte meg a mexikói fejlesztési elképzelések dinamikáját. A magyar vállalatok számára Mexikó az élelmiszer-ipari lehetőségek mellett a vízgazdálkodás, a környezetvédelem területén is jó beszállítói pozíciókat kínál.


Megosztás: