„Egyszerűen üzlet”

A Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) részvétele az Algírban megrendezett IT Szimpóziumon

Hírek // 2017.11.24

2017. november 20-22. között IT Szimpózium került megrendezésre Algírban, Algéria fővárosában, melyre a helyi magyar nagykövetség hívta meg itthonról az érdeklődő cégeket, és segített nekik kint létük alatt a megfelelő partneri kapcsolatok hatékonyabb kialakításában.

IMG_8815.JPG

A magyar delegáció 2017. november 19-én utazott ki Algériába, ahol Szabó Krisztina külgazdasági attasé fogadta őket az algíri repülőtéren. A Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) részéről Szilágyi Balázs, a központ üzletfejlesztésért felelős tanácsadója vett részt a rendezvényen.A HTCC két magyar informatikai cég termékeit és megoldásait – elsősorban a tömegközlekedéshez köthető rendszereket – ismertettea rendezvényen. 

IMG_8817.JPG

November 20-án délelőtt a küldöttség az újonnan létesített Sidi-Abdallah Cyber Parkba tett látogatást, amely egy államilag finanszírozott start-up inkubátorház. A helyszínen bemutatásra kerültek a helyi feltörekvő informatikai cégek és termékeik. Ezen túlmenően a magyarok betekintést nyerhettek az algériai informatikai helyzetbe, amelyet Abdelhakim Bensaoula vezérigazgató úr mutatott be.

IMG_8816.JPG


Ugyanezen a napon délután a delegáció az Informatikai Minisztériumba látogatott, ahol Mohamed Seddik úr fogadta a delegációt, aki a fejlesztésekért és az informatikai rendszerek biztonságáért felel. Ő ismertette a közelmúltban elért, elsősorban az algériai lakosságot érintő informatikai fejlesztéseket.
A november 21-ei IT Szimpóziumot Algéria magyarországi nagykövete,Pritz Helga Katalin asszony nyitotta meg. Nagykövet asszony elmondta, büszke arra, hogy az IT szektorban ilyen szoros az együttműködés Algéria és Magyarország között, valamint, hogy a kiemelkedő érdeklődésre való tekintettel – s immáron közel kétszer annyi magyar résztvevővel – 2015 után másodjára is megrendezték az eseményt.Mint kiemelte, reméli, hogy a jövőben tovább erősödhetnek majd a bilaterális kereskedelmi és üzleti kapcsolatok a két ország között.
 
A Szimpózium keretében egésznapon át tartó prezentáció sorozaton, majd az azt követő B2B találkozón vett részt a delegáció. Algériai részről igen komolyvolt azérdeklődés, közel 60 fős hallgatóság vett részt az eseményen: képviseltette magát internetszolgáltató, számos start-up cég, már működő informatikai vállalkozások, minisztériumok, állami intézmények, továbbá a térségi lehetőségek iránt érdeklődők.

A sikeresen lebonyolított szimpózium záró akkordjaként a nagyköveti Rezidencián este fogadást tartottak a delegációs tagoknak, amelyre algériai oldalról meghívást kaptak prominens személyek és a komoly érdeklődést mutató cégek képviselői is.
Nagykövet Asszony további sok sikert kívánt mind az algériai, mind a magyar üzletembereknek, remélve, hogy a mostani rendezvénysorozat nagyban hozzájárul majd a magyar-algériai együttműködés erősítéséhez az IT területén.

Megosztás: