„Egyszerűen üzlet”

A Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) hivatalosan is megnyitotta képviseletét Gambiában

Hírek // 2018.02.09

Az ünnepélyes célba érés remek apropót szolgáltatott a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ részére, hogy hivatalosan is megnyissa banjuli képviseletét, amely év elején megkezdte tevékenységét.


IMG_0684.JPG



A megnyitón Njogu Saer Bah és Gulyás Gáspár misszióvezetők kiemelték a helyi jelenlét fontosságát, és beszéltek Gambia fejlődési lehetőségeiről,illetve azon perspektívákról, melyeket Gambia ECOWAS tagságából adódnak. Az EU képviselő jelenléte és szavai egyértelművé tették, hogy az EU helyi képviselete is támogatja és segíti a HTCC iroda működését.

A gambiai HTCC Képviselet stratégiai partnere továbbá a helyi Kereskedelmi Kamara,ahol egyben az operatív munka is zajlik napi szinten, a Kamara épületében berendezett irodákban. A kiemelt fontosságú találkozókat azonban egy másik épületben, a HTCC helyi rezidenciájának helyiségeiben bonyolítják.


IMG_1530.JPG

Az év elején megkezdett munkának már jelentkeznek első eredményei is: folyamatban van az első együttműködések megkötése, hiszen megállapodás született a Kereskedelmi Kamarával, a helyi Vendéglátóipari Főiskolával, illetve egészségügyi vonalon is, hiszen egy orvosi misszió szervezése folyik a HTCC közreműködésével.


IMG_0685.JPG

Mivel Banjul Gambia kereskedelmi és gazdasági központja is, ezért az ország intézményrendszere is oda összpontosul. Kikötőváros mivoltából adódóan a folyami és a tengeri kereskedelmi hajózás egyaránt jelentős, a helyben termelt árukat, hiánycikkeket – mint például a pálmaolaj, az olajos magvak, a fa, illetve a textíliák –a tengerentúlra,illetve más afrikai országokba szállítják. A HTCC képviselői remélik, hogy a banjuli iroda megnyitása nagyban hozzájárul majd a magyar-gambiai kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok fellendítéséhez, és lehetőséget teremt a magyar vállalatok részére, hogy termékeiket és technológiáikat hatékonyabban exportálhassák a jövőben a térség irányába.



 

Megosztás: