„Egyszerűen üzlet”

Limbe - a város, ahol dohánytőzsde is van

Hírek // 2016.02.15

limbe.jpg

Limbe egyike a legrégebbi városoknak Malawiban: 1909-ben alapították. Már akkor is nagyon közel volt Blantyre-hez, amivel 1956-ban össze is épült. 

 Limbe nem szép hely, inkább egy nagy, nyüzsgő kereskedelmi központ. Itt nyílt Malawi első kereskedelmi bankjának a fiókja, és emellett itt található például a dél-afrikai tulajdonú hatalmas cukorgyártó cég, az Illovo székhelye is. Limbe-ben van a dohány piac egyik fontos helye, a dohánytőzsde is, ami igen élénk januártól áprilisig.

dohany-tozsde.jpg

A piac majdnem a fél várost kitölti, sok mindent meg lehet itt találni, kezdve a friss zöldségektől és gyümölcsöktől a használt vagy új ruhán át egészen a sehova sem illő csavarokig. Limbe-nek sajátos klímája van, mely igen kiegyensúlyozott. Nincsenek nagy hőmérséklet- ingadozások, hatalmas hőség sosem jellemzi, viszont az itteni télben (július - augusztus) esténként akár 10 fok alá is lehűlhet a levegő (és ez a fűtetlen házakban azért nem kellemes). Igazán szép épületegyüttese csak talán a központtól nem messze található Madina Mecset, mely a 2000-es években épült, főként szaúd-arábiai pénzügyi segítséggel.

madina-mosque.jpg

Jelen pillanatban egyébként a város a megszokottnál is sokkal kaotikusabb, mivel most folyik az egyik főút teljes felújítása.

Megosztás: