„Egyszerűen üzlet”

Liaochengből érkezett delegáció látogatása

Hírek // 2017.06.09

2017. május 22-25. a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) szervezésében magyar-kínai üzleti fórum került megrendezésre Pakson. A rendezvényen egy Kínából, Liaocheng városából érkezett üzleti delegáció isrészt vett, hogy felmérjék amagyarországi lehetőségeket.

Kínai Szabolcs kép.png


A delegáció tagja volt többek között a kongresszus állandó bizottságának alelnöke, Liaocheng Városi Önkormányzatának külföldi és tengerentúli ügyekért felelős igazgatóhelyettese, Liaocheng város tudományos és technológiai irodájának Shandongtartománybeli igazgatója, Liaocheng város új- és high-techbizottságánakHhandongtartománybeli ipari fejlesztési zónájának igazgatóhelyettese és befektetési központjának igazgatóhelyettese, a LUFA gazdaságfejlesztési vállalat igazgatója, valamint a Modern Városok városfejlesztési vállalat igazgatója.
Magyar részről részt vett a rendezvényen a Paksi Ipari Park igazgatója, a Paksi
Önkormányzat bizottságának elnöke, a Pécsi Tudományegyetem dékánja, valamint az EKS Kft. igazgatója.

Kínai Szabolcs kép2.png

Bevezetésként Kutasi Szabolcs, a HTCC kereskedelmi igazgatója a fórumon bemutatta a HTCC tevékenységét, és felajánlotta a kínai fél részére a cég közreműködését és segítségét a sikeres magyarországi együttműködések kialakításában.
A jelen lévő kínai vállalatok és szervezetek bemutatkoztak, és kifejezték befektetési szándékukat a térségben. Elmondták továbbá, hogy várják a magyar innovációs újdonságokat Kínába, örömmel vásárolnak új és hasznos technológiákat. A delegáció vezetője arról biztosította a résztvevőket, hogy a kínai termékek jól exportálhatóak a térségben, és szándékukban áll létrehozni egyrégiós központot.Elsősorban a magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeket és technológiákat, valamint a smart city-hez kapcsolódó megoldásokat várják a magyar féltől.
A vendéglátók is bemutatták fejlesztési törekvéseiket. Kifejezték együttműködési szándékukat mind az oktatás, mind önkormányzati szinten, valamint az ipari parkok fejlesztésének területein, a HTCC üzleti partnerei pedig sikeres megbeszéléseket folytattak a kínai vendégekkel.
Az együttműködés megalapozásaként az önkormányzatok és az ipari parkok részéről jelen lévő vezetők és képviselők szándéknyilatkozatokat írtak alá.Megállapodás született továbbá arról, hogy Liaochen-ben folytatják a felek a megkezdett tárgyalásokat, és hogy megkezdődhet a felmerült közös projektek megvalósítása.

Megosztás: