„Egyszerűen üzlet”

Közös üzleti vacsora a HTCC és a FICOC képviselői között

Hírek // 2017.10.19

2017. október 18-án este a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) és a Floridai Nemzetközi Kereskedelmi Kamara (FICOC) képviselői a Café 57-ben gyűltek össze egy üzleti vacsorára. A megbeszélés alatt áttekintették eddigi együttműködésük során elért sikereket, és szó esett a jövőbeni közös kihívásokról is.

Kiemelték többek között a Sarasota-Bradentonban megrendezett evezős világbajnokságon a kormányos kettesek 2017. szeptember 29-án megrendezett döntőjében magyar színekben indult a Simon Béla – Juhász Adrián páros sikerét. Kolláth Vanda kormányossal kiegészülve a magyar egység ugyanis elhozta a tornáról az aranyérmet. Világbajnoki szereplésüket a HTCC támogatta, és helyben a FICOC munkatársai gondoskodtak személyesen arról, hogy mind fizikai, mind szellemi felkészülésük és regenerálódásuk minél sikeresebb legyen.
A vacsora kifejezetten jó hangulatban telt. Peter Harris, a FICOC elnöke elmondta, hogy megtiszteltetés volt a HTCC-vel és a magyar sportolókkal együttműködni. Ő éves szabadságát és magánútját szakította meg, hogy visszatérhessen Floridába személyesen támogatni a magyar evezős kettőst, és hogy ezen a kiemelt eseményen részt vehessen, mint a HTCC partnere.

HTCC-FICOC.png
 
Jelezte továbbá, hogy a FICOC egyre nagyobb hangsúly kíván a jövőben fektetni a Magyarországgal és a közép-kelet európai régióval való együttműködésére, amit jól illusztrál, hogy tavaly saját irodát is nyitottak Budapesten. Meggyőződése ugyanis, hogy a térség óriási potenciált rejt magában, ezért is döntött idén ősszel a mostani több hetes körút megszervezése mellett.
Gulyás Gáspár a HTCC képviseletében megköszönte a floridai fél nyitottságát a magyar sportolók felkarolása tekintetében, s elmondta, hogy helyi közreműködésükkel nagyban hozzájárultak ehhez a nagyszerű győzelemhez. Kifejezte reményét, hogy a jövőben további legalább ugyanilyen sikeres közös projektekben lehet majd a két szervezetnek része.
Azon felül, hogy a felek egyetértettek abban, milyen fontos a sport mind a fiatalok, mind a felnövekvő korosztályok számára, szó esett aktuálpolitikai, és konkrét üzleti kérdésekről is, amelyeket sikerült most személyesen is áttekinteniük.

Megosztás: