„Egyszerűen üzlet”

Közlekedésfejlesztési projekt Ghánában

Hírek // 2016.02.15

Accra_Ghana_roads.jpg

További forrásokat szavazott meg a ghánai parlament az országban zajló, az infrastruktúra fejlesztését célzó nagyszabású projektnek, a TSP-nek (Transport Sector Project). Ennek köszönhetően a közlekedés és az áruszállítás modernizálására további 25 millió dollárt fordítanak majd. A finanszírozásban a ghánai államon kívül, alacsony kamat mellett folyósított hosszú lejáratú hitellel, a Világbankhoz tartozó Nemzetközi Fejlesztési Társulás (IDA) vesz még részt, mely a fejlődő országok számára nyújt kedvezményes kölcsönt hasonló beruházásokra.

 A közlekedés fejlesztése a ghánai vezetés számára rendkívül magas prioritást élvez. A parlament pénzügyi bizottságának elnöke szerint ezzel teljesen összhangban van a szükséges források biztosítása a TSP-nél felmerült többletköltségekre. A fenntartható, mindenki számára elérhető és megfizethető, valamint megbízható infrastruktúra kulcsfontosságú, amit a nemzeti közlekedési tervben kitűzött célok is tükröznek. Ebben kiemelik, hogy ezek a beruházások az üzleti környezet javításán keresztül a széleskörű gazdasági növekedés alapját képezik.

A projekt magában foglalja az Ayamfuri-Asawinso út helyreállítását, melynek forgalma az utóbbi 10 évben háromszorosára növekedett. Accra környékén szintén új utak épülnek, mely a főváros és az ország többi része közötti összeköttetést javítja majd. Az építkezések várhatóan 2015 októberében fejeződnek majd be.

Megosztás: