„Egyszerűen üzlet”

Kormányos kettesben világbajnok lett a HTCC által támogatott Simon Béla – Juhász Adrián páros!

Hírek // 2017.10.04

A kormányos kettesek 2017. szeptember 29-án megrendezett döntőjében magyar színekben indult a Simon Béla – Juhász Adrián páros, akik Kolláth Vanda kormányossal kiegészülve vettek részt a Sarasota-Bradentonban megrendezett evezős világbajnokságon. Szereplésüket a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) támogatta.

sarasota kép 1.png

A magyar csapat két nappal a döntőt megelőzően harcolta ki a döntőben való részvételt, amikor is a középfutamukban második helyen érkeztek be a német egység mögött.
Helyben a HTCC floridai partnere, a Floridai Nemzetközi Kereskedelmi Kamara (FICOC) segítette a versenyzők kiegyensúlyozott felkészülését és a versenyek közti minél hatékonyabb regenerálódást. Peter Harris, a FICOC elnöke elmondta, hogy nagy megtiszteltetés számukra, hogy a magyar csapatot segíthetik a HTCC-vel karöltve ezen a kiemelkedően fontos sporteseményen. Így a körülmények optimálisak voltak, és biztosított volt minden ahhoz, hogy sportolóink a legjobb teljesítményt tudják nyújtani.
A döntőben az ausztrálokkal, németekkel, olaszokkal, britekkel és spanyolokkal kellett megvívniuk. A magyar egység hatalmas hajrával, végül több mint egy másodpercet verve a második helyen befutó ausztrál hajóra nyerte meg a világbajnokság döntő futamát!
A Varga Tamás – Hirling Zsolt kettes 2005. évi világbajnoki sikere óta ez az első magyar aranyérem evezős világbajnokságon, összesítésben pedig a negyedik.

sarasota kép 2.png


Ezúton is gratulálunk a kiemelkedő sikerhez!



Megosztás: