„Egyszerűen üzlet”

Kínai delegáció látogatta meg a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központot

Hírek // 2018.07.19

Az itt tartózkodásuk során ellátogattak a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központba egy üzleti reggelire, kapcsolatbővítés céljából.
A küldöttség tagjainak tevékenysége meglehetősen sokrétű, több iparágból is érkeztek vállalatvezetők. A teljesség igénye nélkül a találkozón jelen volt konyhai eszközöket fejlesztő és gyártó cég, egy agráripari cég, továbbá közlekedés-iparági és vízgazdálkodással kapcsolatos technológiai megoldásokat fejlesztő vállalkozások.A HTCC nyitottságát fejezte ki a gyártók felé, miszerint segítségükre lesz a jövőbeni Közép-Kelet Európai bővülésük elősegítésében.

IMG_5587.JPG


Természetesen az üzleti vonatkozáson túl, a sport is kiemelt témát adott a találkozó során.

Tóth Tamás -aki magyar részről vezette a tárgyalást- bemutatta az aktuális magyarországi sporteseményeket. Ennek során kiemelte a sport kohéziós erejét, és kifejtette a nemzetek közötti kulturális akadályok áthidalására szolgáló funkcióját is. A tárgyalófelek -mint sportbarát ország küldöttjei- egyetértettek Tóth úr állásfoglalásával, és szeretnék sportdiplomáciai területen is szorosabbra fűzni a kínai-magyar kapcsolatokat.

IMG_5589.JPG


A Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ nagy reményt lát a kínai delegációs tagokkal való jövőbeni kooperációra, miután a HTCC képviselője több területen is kapcsolódási pontot fedezett föl az egyeztetések során.

A HTCC csapata bízik a gyümölcsöző partnerségben, és jó szerencsét kíván a jövőre nézve kínai partnereinek!

Megosztás: