„Egyszerűen üzlet”

Jacaranda faültetési program

Hírek // 2017.05.25

2017. május 12-e és május 29-e között a Magyar Afrika Társaság fennállása óta 15. alkalommal küld orvosi missziót, ezúttal Malawiba.
A kontinens ezen részén az egészségügyi szolgáltatások színvonala nagyon alacsony, különösen vidéken. A Magyar Afrika Társaság által kidolgozott orvos missziós programok elsődleges célja a gyógyítás, valamint a fejlődő országokban az egészségügyi dolgozók kritikus hiányának mérséklése.
A misszióban résztvevő magyar orvosok az orvosi segítségnyújtás mellett informális módon képzik tovább a malawi kollégáikat, akiknek ez kihívás viszont szívesen segítenek ezeken az egészségügyileg elmaradott vidéken.

Az utolsó műtős nap korán kezdődött orvosaink számára, már reggel fél nyolckor a Jacaranda iskolában voltak. A kisvárdai Földkelte Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület faültetési programjának részeként ültettek el mindannyian egy-egy helyi őshonos fafajtát az iskola udvarának különböző pontjain.

jacaranda 1.png

A Földkelte, melynek elnöke Juhász Péter Gergő az AHU felügyelőbizottsági tagja is, tavaly már 400 db facsemetét adományozott az iskolának, mely most egy újabb 200 darabos akcióval folytatódott. Ezeknek többségét a diákok a mezőgazdaság és környezetismeret óra keretein belül ültetik el. Doktoraink saját maguk választhattak egy-egy fafajtát, s ezzel indult a második ütem.

jacaranda 3.png


Megosztás: