„Egyszerűen üzlet”

Ismét megrendezésre került VIII. HTCC Afrika Expo

Hírek // 2019.02.26

8. alkalommal került megrendezésre 2019. 02. 21-24 között a Hungexpo területén a HTCC Afrika Expo Kiállítás és Vásár, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ támogatásával.
A rendezvény fővédnöke Kitutu Kimono Mary Goretti, Ugandai Környezetvédelmi Miniszter volt, aki elmondta, hogy nagyon örült a felkérésnek és fontosnak tartja a két ország közötti kereskedelmi és kulturális kapcsolatok fejlesztését.
Az esemény február 21–én délután 14 órakor egy ünnepélyes megnyitóval indult, melyen Balogh Sándor, a HTCC és a Magyar Afrika Társaság alapítója köszöntötte a jelenlévőket.

BS afrika expo.jpg

Majd ezt követően az ugandai Miniszterasszony mondta el nyitóbeszédét, melyben kifejezte örömét meghívását illetően, és felhívta a figyelmet a két ország közötti együttműködés fontosságára.



goretti afrika expo.jpg



A hagyományt őrizve, idén is a szakmai konferenciára vonult át a közönség a megnyitóról, melyet a Hungexpo Kerámia termében rendeztek meg.  Ezen a konferencián előadást tartott  Balogh Sándor a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ elnöke, Barta István Agrárminisztérium főtanácsosa, Varga Zoltán, a Tollservice Kft. ügyvezetője, Lakner Zoltán egyetemi előadó, továbbá Könczöl Zsófia, a Magyar Afrika Társaság ugandai projektvezetője.

Az ugandai Környezetvédelmi Miniszterasszony a HTCC meghívására érkezett Budapestre, a programjait és a kíséretét a HTCC látta el. Programjai között szerepelt többek között a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara meglátogatása, továbbá a számára relevánsnak vélt HTCC partnercégek bemutatása. Emellett testvértelepülési megbeszélésen járt a kollégákkal Öskü községében, ahol oktatási és kulturális területeken beszélték át az együttműködés lehetőségeit. A szoros programterv közben jutott idő egy kis „egzotikumra is”. Kihasználva a kedvező időjárást és Öskü közelségét a legnagyobb magyar sípályához, a HTCC és az AHU kollégáinak, valamint az Eplényi Síaréna menedzsmentjének köszönhetően betekintést nyertek a sípark életébe, ahol kipróbálták a sífelvonókat is. Amellett, hogy életre szóló élménnyel távoztak, turisztika fejlesztési szempontból elgondolkoznak egy felvonó ugandai megépítésén is.


IMG_3766.JPG










Megosztás: