„Egyszerűen üzlet”

A HTCC üzleti delegációja Ghánában ünnepelte március 15-ét

Hírek // 2017.03.20

IMG_5266.JPG

A 2017. március 11-18. közötti időszakra az újonnan megnyílt accrai magyar nagykövetség „Magyar Hét” elnevezés alatt nagyszabású országimázs kampányt hirdetett. A kereskedelmi és kulturális fókuszú rendezvénysorozatra magyar üzleti delegáció utazott Ghánába, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) szervezésében és koordinálásában.

IMG_5265.JPG

A kilenc fős delegációt az agrárium, az élelmiszeripar, az egészség- és gyógyszeripar, valamint víz- és hulladékgazdálkodási termékek és technológiák képviselői alkották. A kiutazók megismerkedhettek az új magyar nagykövetség munkatársaival és infrastruktúrájával, valamint számos tárgyalást folytathattak és új helyi partnerségeket alakíthattak ki. Az accrai Kempinski szállóban megrendezett Üzleti Fórum iránt akkora volt az érdeklődés, hogy a szálloda nagy konferenciaterme teljesen megtelt, és a magyar vállalatok prezentációit követően még hosszú órákon át folytak a helyszínen a B2B megbeszélések.

A delegáció tagjai, a nagykövetség munkatársai, valamint a Ghánában élő magyarok együtt ünnepelték március 15-ét Magyarország ghánai barátaival a követség új épületében, ahol a hazai ízek és a jó hangulat mellett színes kulturális programok szórakoztatták a vendégeket. Szabó András nagykövet úr kiemelte, hogy legfőbb célkitűzésük, hogy a bilaterális kereskedelmi kapcsolatokat tovább élénkítsék a két ország között, és ebben a követség minden segítséget meg kíván adni az érintett cégeknek.

Az üzleti delegáció tagjai nagyon elégedetten érkeztek vissza péntek este Budapestre. Kint tartózkodásuk alatt számos ígéretes meghatározó piaci szereplővel és lelkes feltörekvő vállalkozóval is volt lehetőségük találkozni, és személyesen is meggyőződhettek arról, mekkora potenciált rejthet termékeik és technológiáik számára a ghánai, valamint az onnan elérhető teljes nyugat-afrikai piac.

ghana3.png

Megosztás: