„Egyszerűen üzlet”

HTCC részvétel a Water Africa kiállításon Ghánában

Hírek // 2017.06.20

2017. június 14-16. között Ghána fővárosában, Accrábankerült megrendelésre a WaterAfrica kiállítás, melyen részt vett a Hungarian Trade and Cultural Center (HTCC) kereskedelmi igazgatója Kutasi Szabolcs vezette üzleti delegáció is. A rendezvény elsődleges célja a vízgazdálkodás és az ezzel összefüggésben felmerülő infrastrukturális rendszerek bemutatása volt. Kutasi Szabolcs elmondta, hogy a rendezvényen a HTCC partnereit képviselte az említett területeken, elsősorban a helyi víztisztítás problémájának kezelésére megoldást nyújtó és a delegáció tagjaként részt vevő magyar vállalat munkáját segítette.

ghána1.png

Ehhez a vállalathoz kapcsolódó különleges, természetes ásványvíz piac megszervezése volt a cél, amelyre sikerrel találtak helyi disztribútort. A vízkezeléssel kapcsolatos infrastruktúra kialakítására alkalmas és megoldást jelentő vízzáró szigetelőanyag gyártási technológiát is bemutatta a szakmai érdeklődőknek a HTCC. Nevezetesen a folyó szabályozás, víztározók, bányászati vízszabályozás, útépítés, vasút építés területein alkalmazható szigetelőrendszer gyártási technológiáival összefüggésben folytatott üzleti megbeszéléseket.
Kutasi Szabolcs (HTCC) fontosnak tartja megemlíteni, hogy a növekvő népesség illetve a elégtelen vízelvezetés a lakosság számára elengedhetetlen feltétele a helyi egészségügyi fejlődésnek. Emiatt szükség van figyelemfelkelő kampányokra.

ghána2.png

A rendezvény fő tematikáin túlmenően a HTCC szervezett egyéb üzleti megbeszéléseket is, mely során bemutatta partnerei technológiáit és termékeit. Sikeresen előkészítette a mezőgazdasági, az ehhez kapcsolódó feldolgozó ipari, az építőipari és kereskedelmi üzleti lehetőségeket is. A delegáció sikerét jól mutatja, hogy július első hetében ghánai üzletemberek érkeznek Budapestre, és folytatják a HTCC partnereivel a megbeszéléseket és az együttműködési megállapodások aláírását, ezzel is hozzájárulva a magyar export bővüléséhez.
A rövid üzleti út sikerének alapkövei, a hosszú előkészítési munka volt, melyben a HTCC együttműködött a MNKH Zrt.-vel, illetve a Magyar Nagykövetség ghánai képviseletének munkatársaival.A rendezvény helyszínén a Ghánai kormányzati képviselők, és miniszterek is ellátogattak a magyar standra. Köszönetüket fejezték ki a részvételért és a magyar üzleti törekvésekért.
 

Megosztás: