„Egyszerűen üzlet”

Ghánai gyártmányú terepjáró a piacon

Hírek // 2016.02.15

Kantanka_Ghana.jpg

Accrában, a ghánai fővárosban elkezdték forgalmazni az ország első saját gyártású gépkocsiját, a Kantankát. A terepjáró tervezője, aki szintén ghánai, elmondta, hogy 10 évig dolgozott a jármű megalkotásán és tesztelésén mielőtt hozzáfogtak a kereskedelmi forgalmazásához. A cél az volt, hogy a hazai körülményeknek teljes mértékben megfeleljen, és alternatívát kínáljon a nagy autógyártók termékeivel szemben.

 A Kantanka gyára jelenleg 300 embernek ad munkát, akik havonta 100 darab járművet tudnak legyártani. A kikerült gépkocsikról egyelőre kedvező visszajelzések érkeznek, valóban minden igényt kielégít, és jóval kedvezőbb áron beszerezhető, mint a nagyobb cégek terepjárói. A ghánai autógyártónak nem titkoltan ez lehet a legnagyobb versenyelőnye.

A lakosság jól fogadta a Kantanka megjelenését a piacon, és elmondásuk szerint szívesen vásárolnak hazai terméket, amennyiben az megfelel az elvárásoknak és a nemzetközi normáknak. A ghánai vállalatot az állami megrendelések is segíthetik, és ha a termék valóban azt nyújtja, amit ígér akkor hosszú távon is sikeres lehet, mint az ország első gépkocsigyártója.

 

Megosztás: