„Egyszerűen üzlet”

Fórum a „női gazdálkodók Afrikában” témában Tunéziában

Hírek // 2016.10.17

tunezia.jpg

A Tunéziai Mezőgazdasági és Halászati Unió (UTAP) október végén tervezi megrendezni a „női gazdálkodók Afrikában és a szociális gazdaság” elnevezésű fórumot – mondta Abdelmajid Zar, az UTAP elnöke. Az esemény az Egyesült Nemzetek Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezettel együttműködve kerül megrendezésre.

A fórum célja, hogy rámutasson, milyen nehéz helyzetben vannak a női gazdálkodók Afrikában.

„Népszerűsíteni akarjuk a női gazdálkodók termékeit és a helyi termékeket azért, hogy új lehetőségeket fedezzünk fel ezen termékek eladása és exportálása terén mezőgazdasági szövetkezeteken keresztül. Emellett célunk az olyan módszerek meghatározása, melyek segítségével a női gazdálkodók is élvezhetik a képzés előnyeit.” – tette hozzá Zar.

A szervezők arra számítanak, hogy a fórum segít népszerűsíteni Tunéziát és a tunéziai mezőgazdaságot, valamint, hogy támogatókat és kezdeményezéseket vonz a női gazdálkodók helyzetének előmozdításának megsegítésére.

A mezőgazdasági szektor és a mezőgazdasági alkalmazottak háttérbe vannak szorulva. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a női gazdálkodók helyzete – tette hozzá Zar, majd megjegyezte, hogy a mezőgazdaságban dolgozók 65%-a nő, ám csak 4%-uk földtulajdonos.

Megosztás: