„Egyszerűen üzlet”

EU nap Malawiban – magyar részvétellel

Hírek // 2015.05.07

EU-day-1-668x445.jpg

2015 május 7-én tartotta az EU napot Malawiban az EU helyi képviselete. A tagországok nagykövetei és tiszteletbeli konzuljai mind meghívást kaptak az eseményre, mely az EU Malawi nagykövetének Marchel Gerrmann-nak a privát rezidenciáján került megrendezésre. A további megjelent vendégek között volt Malawi belügyminisztere Hon. Atupele Muluzi, a külügyminiszter Hon George Chaponda és a legnagyobb ellenzéki párt elnöke Lazurus Chakwera is.
Standot állított az Egyesült Királyság, Németország, Írország, Belgium, Finnország, Hollandia, Olaszország, Spanyolország és Franciaország is. A Malawi HTCC (Hungarian Trade and Cultural Center) partnereként Mr. Luc Deschamps, Franciaország Malawi Tiszteletbeli Konzulja hívta meg Szeremley Csabát a Malawi Magyar Kereskedelmi és Kultúrális Ház vezetőjét, hogy képviselje Magyarországot az eseményen.

A HTCC saját szórólapokkal volt jelen a francia standon, s remélhetőleg jövőre már akár önálló kiállítóként is jelen lesz. Marchel Gerrmann a megnyitó beszédében hangsúlyozta több fontos téma mellett a magán szektor befektetéseinek óriási jelentőségét is, s ez pedig a HTCC profilja is egyben.
Az Európai Unió Malawi legnagyobb kereskedelmi partnere (18.8%), s csak utána jön a Dél-Afrikai Köztársaság valamint Kína.

Megosztás: