„Egyszerűen üzlet”

EBCAM 2019. évi közgyűlése Budapesten

Hírek // 2019.03.21

Az 1973-ban alapított, afrikai ügyekkel foglalkozó egyesületeket és cégeket tömörítő European Business Council for Africa, rövidített nevén EBCAM idén Budapesten tartja meg éves taggyűlését.
Az EBCAM vezető tisztségviselői változatos előadásokkal készültek a hallgatóságnak, a számukra szervezett programsorozatot a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában kezdték meg február 21-én. A résztvevők tekintetében a BKIK elnökség egy része, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) menedzsmentje, a Magyar-Afrika Társaság (AHU) vezetői, továbbá vállalkozók képviseltették magukat a rendezvényen.

IMG_20190321_110158.jpg

Külön figyelmet kapott a HTCC Gabon irodája által szervezett, éppen Magyarországon tartózkodó Közép-afrikai Köztársaságból érkező parlamenti delegáció, melynek tagjai csatlakoztak az eseményhez HE. Jean Syphorien Mapenzi helyettes házelnök vezetésével.
A rendezvényen üdvözölte a vendégeket a HTCC és az AHU elnöke, Balogh Sándor. Az program az EBCAM elnökének, Alexandros Spachis elődásával folytatódott, majd ezt követte Étienne Giros társelnök és Cienne alelnök afrikai tapasztalatainak bemutatása.

A továbbiakban a Kelet-Afrikára specializálódott John Small, az EAA ügyvezetője osztotta meg a közönséggel a térségben szerzett élményeit, kiemelve Ugandát és Ruandát.
Andreas Schweitzer, a SwissCham-Afrika képviselője vette át a mikrofont, aki már megvalósult és éppen kivitelezés alatt álló afrikai mérnöki projekteket mutatott be. Zárásként a résztvevőkkel közös ebédre került sor, amely kiváló teret adott a networking tevékenységnek is.
Az EBCAM további programjában közös tanácskozás, és stratégiaalkotás lesz terítéken. A hétvégét néhány tisztségviselő Magyarországon tölti, melynek apropóján a HTCC kirándulást szervez a szabadidő minőségi eltöltése végett.

Megosztás: