„Egyszerűen üzlet”

Dubaiban életre kelhet Atlantisz városa

Hírek // 2016.02.15

pearl_of_dubai.jpg

Benyújtotta a kivitelező a „Pearl of Dubai” víz alatti élménypark végső terveit, melyet az utóbbi egy évben többször is módosítottak. A tervek alapján a komplexum lélegzetelállító látványt nyújt majd. A megvalósításával egy Los Angeles-i céget bíztak, és azt várják tőle, hogy Dubai legújabb turistalátványosságát alkotják meg, mely a korábban épült létesítményeket is elhomályosítja majd.

Az Atlantisz elveszett városának legendája alapján megépülő „gyöngyszem” a legnagyobb mesterségesen megalkotott önfenntartó víz alatti élővilággal fog rendelkezni. Bár az Egyesült Arab Emírségek környezetvédelmi hatósága korábban kifogásolta bizonyos védett halfajok idetelepítését, de végül ez az akadály is elhárult. Ha a végső tervekre is rábólint a megrendelő, a Nakheel nevű cégcsoport, elindulhat a kivitelezés.

Az Öböl-menti régió látványelemeit és élővilágát egyaránt felvonultatja majd a park, melyet A Karib-tenger kalózai és az Avatar filmek is inspiráltak. A különböző szolgáltatások szintjét tekintve igen magasan van a léc egy dubai szórakoztatóközpont esetében, így várhatóan a lehető legtöbbet próbálják majd kihozni a tervek alapján valóban látványos, több mint 5 hektáron elterülő víz alatti városból.

A Pearl of Dubai a Föld térképét formázó „The World” mesterséges szigetcsoporton belül lesz megépítve, ami a Perzsa-öbölben található Dubai partjaitól 4 km-re. A szigetek nagy része még nincs beépítve, de a Pearl of Dubai mellett több nagyszabású víz alatti létesítmény tervezése is folyamatban van.

Megosztás: