„Egyszerűen üzlet”

A dubai egészségügyben a folyamatos fejlesztés a kulcs

Hírek // 2016.02.15

Dubai_Hospital.jpg

A világ muszlim lakossága, így az Egyesült Arab Emírség állampolgárainak többsége is elérkezett a ramadán utolsó 10 napjához. Dubaiban ebből az alkalomból a Zabeel palotában gyűlt össze az emírség vezetése, köztük az uralkodó Mohammed bin Rásid Ál Maktúm sejk, aki egyben az ország miniszterelnöke is, valamint helyettese, és kijelölt utódja egyaránt. A rangos összejövetelen a sejk köszöntötte a Dubai Egészségügyi Hatóság elnökét, vezetőit és több egészségügyi szakembert is.

Az emírség első embere rendkívül elismerően szólt a dubai egészségügyről, és azokról, akik hozzájárulnak az igen magas színvonalú ellátás biztosításához. Ál Maktúm szerint ezen a területen a legfontosabb a kutatás és fejlesztés, hogy az intézmények továbbra is kiváló minőségű szolgáltatásokat tudjanak nyújtani, illetve még jobbá tehessék azokat. Ha az emberek biztonságáról, egészségéről van szó, mindenképpen a lehető legmodernebb technológiára és a legjobb módszerek kialakítására kell törekedni.

Dubai nagy hangsúlyt fektet a különböző gyógymódok és kezelések kidolgozására, különösen a jelenleg gyógyíthatatlan, vagy krónikus betegségek terén. Az egészségügy azonban nem működhet elszigetelve a lakosságtól: fontos, hogy az emberek adott esetben minél korábban felismerjék a kórt és a közösség tudatában legyen, hogy időben észlelve, illetve kezelve milyen kedvező arányban lehet gyógyítani számos krónikus betegséget.

A dubai uralkodó ezeket a szempontokat szintén fontosnak tartja, ahogy az egészségügyi szakemberek képzését is, melynek segítségével az utánpótlás biztosított a nemzetközi tekintetben is elsőrendű ellátás megvalósításához. A sejk kifejezte támogatását az egészségügyi hatóság dolgozói felé, hiszen munkájuk kulcsfontosságú egy erős és modern nemzet építéséhez.

Megosztás: