„Egyszerűen üzlet”

Claver Gatete az év pénzügyminisztere Afrikában

Hírek // 2016.02.16

claver_gatete.jpg

Claver Gatete, Ruanda pénzügyekért és gazdasági tervezésért felelős tárcavezetője, lett Afrikában az év pénzügyminisztere az Afrikai Fejlesztési Bank szerint. A döntést a szervezet éves közgyűlésének keretében rendezett díjátadón jelentették be az elefántcsontparti Abidjanban.

Gatete 2013 februárja óta irányítja a minisztériumot és fontos szerepe volt abban, hogy a megfelelő makrogazdasági irányelvek és a pénzügyi szektor reformjának segítségével Ruanda gazdasága figyelemre méltó növekedési mutatókat tudott elérni. A díjat odaítélő Afrikai Fejlesztési Bank szerint Gatete erőfeszítése és szakértelme nagyban hozzájárult ahhoz, hogy kedvező befektetői környezet alakuljon ki az afrikai országban.

A díjazott, aki korábban a Ruandai Nemzeti Bank elnökeként is dolgozott, az elismerést a ruandai kormánynak ajánlotta, kiemelve, hogy az egész vezetésnek kulcsszerepe volt a pénzügyi szektorban véghezvitt változások sikerében. Megköszönte a díjat odaítélő bizottságnak is, hogy Ruanda teljesítményét elismerésre méltónak találták. A díj átvételekor megemlítette munkatársait, a kormányban és a pénzügyminisztériumban dolgozókat, valamint azokat a gazdasági szereplőket is, akik mind hozzájárultak az ország sikeréhez.

Megosztás: