„Egyszerűen üzlet”

Az Európai Befektetési Bank hivatalos látogatása Marokkóban

Hírek // 2016.09.12

marokkoeib.jpg
Az Európai Befektetési Bank (EIB) alelnöke, Román Escolano, aki az EIB maghrebi tevékenységeiért felelős, Marokkóba látogat szeptember 7-9. között, hogy részt vegyen az EIB-MED Nemzetközi Konferenciáján, melynek témája a Klímamozgalom a Földközi-tengeren.

A konferenciát az EIB szervezte közösen az Unió a Földközi-tengerért szervezettel annak érdekében, hogy közelebb hozzák egymáshoz a klímaváltozás ügyében aktív legfontosabb szereplőket.

A konferencia mellett Escolano tárgyalásokat folytat majd több marokkói tisztviselővel is.

„Ez a hivatalos látogatás, amely a Marrakeshben megrendezésre kerülő COP 22 Konferencia előtt pár héttel kerül megrendezésre, nagyon fontos és szimbolikus jelentőségű” – mondta az alelnök a nyilatkozatot idézve. Hozzátette továbbá, hogy intézménye volt az első nemzetközi finanszírozója a klímamozgalomnak, ugyanis 2011 óta több mint 90 milliárd euróval támogatta ezt a kiemelt területet.

„Az EIB több mint 35 éve Marokkó legfontosabb partnere. Forrásokat, szakértőket és kompetenciát fog mozgósítani annak érdekében, hogy támogassa az országot a klímaváltozás elleni küzdelemben” – tette hozzá Escolano.

Az EIB eddig több mint 6,8 milliárd euróval támogatta a marokkói gazdaságot, például az energia szektort, a közlekedést, az oktatást, a szociális lakások kialakítását, az egészségügyet és az ipart.

„Az EIB akciója a Földközi-tenger éghajlatáért” témában szervezett MED-EIB konferencia elsősorban az éghajlatváltozás mérséklésére és az ehhez való alkalmazkodásra összpontosít.

Megosztás: