„Egyszerűen üzlet”

AZ AFDB IS RÉSZT VESZ A NEMZETKÖZI FEJLESZTÉSI KONFERENCIÁN NOVEMBERBEN

Hírek // 2016.08.16

eadb.jpg

Az Afrikai Fejlesztési Bank (AfDB) is részt vesz a 2016. november 29-30-án Tunéziában tartandó nemzetközi befektetési konferencián – közölte Alberic Kacou, a bank alelnöke a Yassine Brahim-mel, a Fejlesztési, Beruházási és Nemzetközi Együttműködési miniszterrel tartott közös találkozóján.

Hozzátette, hogy az AfDB delegációját az elnök fogja vezetni. Azt is hangsúlyozta, hogy ez egy egyedülálló lehetőség arra, hogy megerősítsék a bank elkötelezettségét Tunézia fejlesztési folyamatának támogatása felé.

Az AfDB hivatalosan is bemutatta új stratégiáját, mellyel a pénzügyi intézményeket és az ágazat prioritásait szeretnék a következő fázisba léptetni. Ennek hatása előreláthatóan elsősorban az energia szektorban, az ipari politikában, az integrációban, az afrikaiak életkörülményének javításában és az eljárások egyszerűsítésében fog érződni.

Brahim arra is kitért, hogy az AfDB öt regionális központot kíván létrehozni Afrika területén, melyek a kontinens minden országát lefednék. Elmondása szerint Tunéziának van a legnagyobb esélye arra, hogy az észak-afrikai régió központja legyen. Hangsúlyozta továbbá, hogy elégedett Tunézia és az AfDB közötti együttműködéssel, a bankot az ország stratégiai partnerének nevezte.

Megosztás: