„Egyszerűen üzlet”

Afrikai exportsikerekhez segíti a magyar cégeket a Kereskedőház

Hírek // 2017.02.23

Tíz afrikai ország piacát is elérhetik a magyar vállalkozások a Magyar Nemzeti Kereskedőház Botswanában működő regionális képviselete révén. Lesothóban, Madagaszkáron, Malawiban, Mauritiuson, Mozambikban, Namíbiában, a Seychelle Köztársaságban, Szváziföldön és Gambiában is aktív szakmai támogatásban részesülhetnek exporttevékenységük során az afrikai piacokat célzó magyar cégek.

A Magyar Kormány kiemelt célkitűzése a „Déli Nyitás” külgazdasági stratégia keretében a gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok dinamizálása az afrikai kontinensen, új piacok elérhetővé tétele a magyar vállalkozások számára, melynek operatív megvalósításában kiemelt szerepet játszik a Kereskedőház exportpromóciós tevékenysége. 

A kereskedelmi képviselet elsődleges feladata a piaci folyamatok feltérképezése, konkrét üzleti lehetőségek, üzleti partnerek felkutatása, így elősegítve a magyar vállalkozások afrikai piacra lépését. Ezen túlmenően közreműködik üzleti fórumok, B2B találkozók megszervezésében, valamint szakmai rendezvényeken, konferenciákon képviseli a magyar vállalkozásokat.

A regionális iroda működtetését ellátó konzorcium tagjai jelentős üzleti tapasztalatokkal, illetve kiterjedt szakmai kapcsolatrendszerrel rendelkeznek a régióban, melynek eredményeként hatékony szakmai támogatást tudnak nyújtani az afrikai piacokat célzó magyar vállalkozásoknak.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház célja, hogy fejlessze a magyar vállalkozások exportképességét és lehetőséget teremtsen számukra exportsikerek elérésére. Ez a törekvés már az afrikai kontinensen is eredményezett sikereket, egy magyar cég nemrég például több mint 30.000 sópipát szállított a Kereskedőház közreműködésével Dél-Afrikába, továbbá hosszú távú együttműködési lehetőség nyílik egy izotóp technológiával rendelkező magyar vállalkozás előtt is Marokkóban. 

Megosztás: