„Egyszerűen üzlet”

51. Vöröskereszt Diplomata Vásár – Bangkok, Siam Paragon Bevásárlóközpont, 2018. február 24-25.

Hírek // 2018.03.06

Február utolsó hétvégéjén nagyszabású jótékonysági vásárt rendeztek Bangkok egyik elegáns bevásárlóközpontjában, ahol magyar termékek is bemutatkoztak. A széles választékú termékpaletta egyértelmű közönség kedvence a kalocsai mintás kollekció volt, mely azonnal rabul ejtette a bangkoki hölgyek szívét. 


Red Cross Diplomatic Bazaar - Siam Paragon 2018 02 24-25 - 8142.jpg
 


A Thai Vöröskereszt 125. évfordulója alkalmából megrendezett bazárban 53 ország termékeit vásárolhatta meg a thai közönség. A belgák csokoládéval, a svájciak órával, az olaszok borokkal, a franciák sajtokkal, az oroszok pedig matrjoska babával igyekeztek a vevők kedvében járni. A magyar standon tokaji aszú, libamáj, akácméz, pirospaprika és még számtalan egyéb élelmiszer, valamint kézműves ajándék várta a látogatókat. A megszokott termékek mellett idén is hazai ízekkel, többféle magyaros étellel ismerkedhetett meg a helyi közönség. Paprikás csirkét, brassói aprópecsenyét, szalámis melegszendvicset, palacsintát, de még trópusi ízesítésű, kókuszos kürtőskalácsot is kóstolhattak a bangkoki lakosok.
 
Már nyitás előtt hatalmas tömeg várakozott bebocsátásra várva, s mikor végre megnyíltak a pénztárak, óriási tömeg zúdult a standokra. A magyar nagykövetség munkatársai derekasan állták a rohamot. Az első vevő azonnal megvette az összes kóstolóra szánt Pick szalámit, s mialatt rendre szépen fogytak a magyar élelmiszerek, a kalocsai mintás blúzokért szó szerint lerohanták a thai hölgyek a magyar pultot.   

Red Cross Diplomatic Bazaar - Siam Paragon 2018 02 24-25 - 8229.jpg
 
A nagysikerű rendezvény fővédnöke a thai királyi családból Maha Chakri Sirindhorn hercegnő volt, aki nemrégiben rangos elismerésben részesítette a Magyarországot népszerűsítő stand főszervezőjét. A Thaiföldre akkredittált magyar nagykövet, Dr. Jakab Péter felesége, Szabó Krisztina négy éves áldozatos és eredményes karitatív szervező munkájáért tavaly októberben a Chitralada palotában a Vöröskereszt 2. fokozatú érdemrendjét vehette át. A jótékonysági vásáron befolyt teljes összeget a szervezők minden évben hátrányos helyzetű gyermekek támogatására fordítják.
  
A következő diplomáciai jótékonysági vásárt novemberben tartják a Central World bevásárlóközpontban. A Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) továbbra is várja azon magyar termékek gyártóit, akik szeretnének kijutni az ázsiai piacra.

Megosztás: