„Egyszerűen üzlet”

1 milliárd dolláros befektetéssel zárult az első Malawi Befektetési Fórum

Hírek // 2016.02.15

Malawi-President-Peter-Mutharika-669x445.jpg

Kedden késő délután zárult a két napos, első alkalommal megrendezett Malawi Befektetési Fórum. A Kereskedelmi Miniszter Joseph Mwanavekha bejelentette, hogy elsőre 1 milliárd USD értékben sikerült szerződéseket kötni, melyek főként az energia, bányászat és mezőgazdasági szektorban megvalósuló fejlesztéseket jelentenek.

A rendezvény több, mint 150 nemzetközi befektetőt, befektető csoportot vonzott az országba, főként Kínából, az Egyesült Államokból, illetve Ázsiából és Európából. Mint ahogy korábbi cikkünkben is írtuk, a HTCC Malawi képviselői is jelen voltak az eseményen, hogy tovább fejlesszék a kapcsolatokat a két ország között és főként a magyar befektetők számára pontosabb információkat szerezzenek.

A fórumon a Malawi Kormányzat 12 különböző szektorban összesen 117 konkrét projektet mutatott be. A 12 kiemelt szektor az Energia, a Környezet és Klímaváltozás, a Bányászat, a Mezőgazdaság, a Vízgazdálkodás, a Turizmus, az Infrastruktúra, a Gyáripar, a Pénzügyi szolgáltatások, a Közlekedés, a Társadalmi szektor (Tréning, Oktatás és Egészségügy) valamint a Média és Kommunikáció körökbe volt csoportosítva. Emellett számos kis és középvállalkozás képviselői kínáltak további befektetési lehetőségeket az érdeklődőknek.

A szervezők bejelentették, hogy a következő két hétben további 9 milliárd dollár értékű szerződéskötések megvalósulását várják.

Megosztás: