„Egyszerűen üzlet”

HTCC Washington

HASZNOS TUDNIVALÓK

Washington az Amerikai Egyesült Államok fővárosa, területe és igazgatása egybe esik Columbia Kerülettel (innen a D.C. rövidítés).Nevét az ország első elnökéről, George Washingtonról kapta.Washington az Egyesült Államok szövetségi kormányzatának mindhárom hatalmi ágának székhelye. Továbbá itt található a Világbank, a Nemzetközi Valutaalap, az Amerikai Államok Szervezete és más nemzeti és nemzetközi intézmények székhelye is.
D.C. az alkotmány értelmében szövetségi kerület, közvetlenül a Kongresszus irányítása alatt áll, nem része egyik államnak sem.

Terület: 177 km²
Népesség: 681,170 fő (agglomerációval együtt több mint 6 millió fő)
Etnikai összetétel: 47.7% afrikai amerikai, 44.6% kaukázusi, 10% hispán, 4.1% ázsiai
Bruttó hazai termék (GDP): 103 milliárd USD
Pénznem: Amerikai dollár


GAZDASÁG

Washington fejlett, diverzifikált gazdasággal rendelkezik, a szakértői és üzleti szolgáltatás szektor egyre bővülő kínálatot jelent. Emellett a munkahelyek mintegy 30%-t a szövetségi kormányzat adja. Ez egyben ellenállóbbá is teszi Washingtont a gazdasági visszaesésekkel szemben, hisz a kormányzat válság idején is működik, így az elbocsátások nem jellemzőek. A kormányszféra munkaerő-igénye és stabilizáló hatása megjelenik a munkanélküliségi adatokban is, a kerület rendelkezik a második legalacsonyabb munkanélküli rátával az Egyesült Államokban.

TERMÉSZET

A Potomac folyótól délre helyezkedik el, délkeleti, északkeleti és északnyugati irányból Maryland állam veszi körül, nyugati szomszédja Virginia.
Washington éghajlata nedves szubtrópusi; a tavasz és az ősz enyhe, alacsony páratartalommal, a nyarak pedig forróak és párásak, ami hatására ebben az évszakban gyakoriak a heves viharok.

TURIZMUS

Washington számos nemzeti emlékhellyel büszkélkedhet és az egyik legnépszerűbb turistacélpont az Egyesült Államokban. A város változatos kulturális és történelmi látnivalókat kínál, mint a város közepén található a National Mall,a Fehér Ház, a Capitolium épülete, a Smithsonian Intézet és egyéb múzeumok és emlékhelyek. A művészeti élet is pezsgő. A szövetségi kormányzat jelenléte népszerűvé teszi az üzleti turizmust keresők számára is.

KIEMELT TURISTACÉLPONTOK

• Fehér Ház, Capitolium, Thomas Jefferson-emlékmű, Lincoln-emlékmű
• Smithsonian Intézet
• Chinatown
• Blair House
• Theodore Roosevelt-sziget

Washington2.jpg


washington4.jpg
Washington2.jpg

Washington3.jpg

washington4.jpg

Washington5.jpg
Washington1.jpg